Cuma , Mart 29 2024

Gerçek odalar barınaktaki köpeklere umut veriyor

Kocaman bir koltuk, yastıklar, televizyon, üzerinde kestirmek için yumuşak bir halı, oyuncak dolu bir kutu – köpek dostu bir evde olan her şey. Gerçek odalar barınaktaki köpeklere umut veriyor.

Aslında burası bir ev değil. Ohia hayvan barınağında oluşturulan bir “gerçek oda”. Amacı ise köpekleri dışarıdaki hayata hazırlamak, yuvalarına kavuştuktan sonra güçlük çekmemeleri ve o gün gelene kadar huzurlu ve mutlu olmaları.

“Gerçek odalar buradaki dostlarımıza kendilerini evde hissetme şansı veriyor, kendilerini barınakta hissetmiyorlar” diyor Jessica LaValley.

Toledo Area Humane Society

Barınaklar hayvanlar için çok zor yerlerdir.Gürültülü, çok hareketli ve iyi diyebileceğiniz barınaklar bile hayvanlar için çok serttir. Bu gibi yerlerde hayvanların gerçek karakterini görmek de çok zordur, bu da hatalı eşleşmeler yapılmasına neden olabilir.

Bu gibi nedenlerle birçok barınakta yeni programlar başlatıldı. Bazılarında gönüllüler köpekleri alıp yemeğe gidiyor, bazıları Starbucks’ya kahve içiyor, bazılarında ise trekking yapmaya bile gidebiliyorsunuz.

İlgili yazı: Barınaktaki hayvanlara kitap okuyan çocuklar

Tüm bu aktivitelerin ortak amacı hayvanları biraz rahatlatmaktır. Ayrıca sosyalleşmelerini kolaylaştırarak daha çabuk yuva bulmalarını sağlar.

Mutlu köpeklerin yuva bulması daha kolay oluyor. – Toledo Area Humane Society

“Birçok köpek için barınakta olmak demek günün en az 23 saati bir yerde kapalı olmak demektir” diyor Kristen Auerbach. “Bu durum özellikle eski ailelerini özleyen köpekler için inanılmaz stres yaratan bir durumdur.”

“Yarattığımız ev hissi veren odalarda köpekler barınak hayatına bir ara vermiş oluyor. Bu özellikle hassas köpekler için hayat kurtaran bir mola.”

Kaynak: Today

Bunlara da göz atabilirsiniz

California ‘petshop’larda satılan hayvanlara kurtarılmış olma şartı getiriyor

New York Times’ın haberine göre, ticari amaçlı hayvan üreticisi ve aracılarına bir darbe olarak, California’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir