Site icon Patipedia

Felçli kedi/köpek bakımı

“Felç” ürkütücü bir kelimedir. Birçok insan kedisi ya da köpeği felç olduğunda akıllarına gelen ilk çözüm ötenazi olur. Evet, hem siz hem de felç kalan hayvan hayatınızda birçok değişiklik ve düzeltme yapmak durumundasınız, ama sorunun kaynağı ne olursa olsun, ya da zamanlaması erken ya da geç olsun, bu bir ölüm cezası olmamalı!

Felç, yaralanma, kaza, zehirlenme, enfeksiyonlar, intervertebral disk hastalıkları gibi birçok sebepten olabilir. Bu gibi durumlarda derhal veteriner hekiminize başvurmalısınız, çünkü erken teşhis ve tedaviyle birçoğunun tedavisi mümkündür.

Temizlik ve hijyen

Tekirdağ Melek Gönüllü Barınağı – Felçli köpekler bölümü

Mesane/idrar torbası

Birçok felçli köpek çiş yapma yetisine sahip değildir. Yatağında idrar görseniz bile bu yaptığı anlamına değil de çok dolduğu için idrar sızdırdığı anlamına gelebilir. Mesane düzenli boşaltılmadığı zaman idrar yolu ve akabinde böbrek hastalıklarına sebep olabilir.

Veteriner hekiminize bu konuyu mutlaka danışın. Eğer mesane boşaltımı konusunda yardım gerekiyorsa, bunu nasıl yapacağınızı kendisinden öğrenin.

Deri bakımı

Tekerlekli yürüteç ve göğüs tasmaları

Fizik tedavi

Kaslar esnek olduklarında daha rahattır. Eğer herhangi bir sağlık engeli yoksa, kedi veya köpeğinize günde 2-3 defa hafif bir masaj yapabilirsiniz. Masaj bir fizik tedavi yöntemidir ve kan dolaşımını, kas ve eklemleri rahatlatır.

Felçli bir hayvanı rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?

Tedavisi olsun ya da olmasın, dostunuzun fazladan özen ve ilgi ihtiyacı olacağını unutmayın. Gelecek yıllarını mutlu geçirmesi tamamen sizin elinizde.

İlgili yazı: Artık yürüyemediği için ailesinin onu gezdirmek için tekerlekli bir vagon yaptırdığı Maverick’i hatırlıyor musunuz?

Kaynaklar: I, II

Exit mobile version