Perşembe , Mart 28 2024

#mahalleminkopekleri – Katliamlara meydan okuyoruz!

Sapanca katliamı ilk değil ve ne yazık ki son olmayacağını da biliyoruz. “Kimliği belirsiz” olarak adlandırılan kişiler her yıl yüzlerce hayvanı katlediyor. Çoğunu duymuyoruz bile. Çarpıcı görüntüler sosyal medya ya da basına yansımadan haber değeri artık zayıf. #mahalleminkopekleri ile farkındalık yaratmaya var mısınız?

Sürekli bahsi geçen bu “kimliği belirsiz kişiler” her kim olursa olsun şu gayet açık: Sahipsiz, korunmasız, hakkını arayamayacak hayvanlara saldırıyorlar.

2015 yılında yaşanan bir toplu zehirleme olayında, bu “kimliği belirsiz kişilerin”  belediyeden para aldığı ortaya çıkmıştı. Tabii ki resmî bir kanıt yok bununla ilgili ancak birçok kişinin haberdar olup önlemek için hiçbir şey yapmadığı köpek dövüşleri kadar gerçek. Şaşırdık mı? Hayır.

İlgili yazı: #mahalleminkopekleri etiketine katıl, sokağının köpeğine sahip çık!

Sokaklarımızdaki hayvanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Onları benimseyerek beraber yaşamayı ve bunu kötü niyetli kişilere anlatabilmemiz gerekiyor. Bunun için Patipedia ve  “Köpekle Yaşam Derneği” bir kampanya başlattı.

#mahalleminkopekleri

Köpekle Yaşam Derneği ve Patipedia herkesi sokağındaki, mahallesindeki köpeklere sahip çıkarak, kötü niyetli kişilere meydan okumaya çağırıyor. Kampanyanın amacı, sokaktaki köpeklerin sahipsiz değil, mahallelerin birer bireyi olduğunu anlatmak ve bu konuda büyük çaplı bir farkındalık yaratmak.

Yapmanız gereken tek şey sokağınızdaki, mahallenizdeki bir köpeğin ya da köpekle beraber kendinizin bir fotoğrafını çekip onlar hakkında bir şeyler söyleyerek sosyal medyada #mahalleminkopekleri etiketiyle paylaşmak.

Not: Köpeklerin bulunduğu yeri onların güvenliği için açık olarak belirtmemenizi öneriyoruz.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Köpeğiniz Bir Kahraman Olabilir! | Mantrailing Türkiye

Ülkemizde kayıp veya kaçırılan küçük çocuklar, yaşlılar başta olmak üzere birçok kayıp haberlerine her geçen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir