Perşembe , Mart 28 2024

İnsanlar ve hayvanlar aynı mezara gömülebilecek

New York valisi Andrew Cuomo evcil hayvanların insanları ile gömülebilmesini sağlayacak bir yasayı imzalayarak onayladı. Yeni yasa, sadece yakılmış olan evcil hayvanların mezara gömülmesine izin veriyor ve her mezarlık bu uygulamayı kabul etmek zorunda değil.

Vali Cuomo yaptığı açıklamada, “Dört ayaklı dostlarımız New York’ta yaşayan insanlarımız için birer aile gibidir. Eğer birinin ölmeden önceki son dileği, ebediyete kadar ailesi gördükleri ile beraber olmak ise kim buna engel olabilir ki?” dedi.

Beş yılı aşkın süredir kampanyaları devam eden bu yasa, birçok insanın talebini yerine getirecek. Her ne kadar yasa sahipleri ile gömülecek hayvanları eyalet kanunlarına göre evcil hayvan kategorisinde olmasını gerektiriyor ise de, bu kategori sürüngen ve omurgasız hayvanları da kapsayacak kadar geniş.

Yeni yasa çıkmadan önce, evcil hayvanları ile birlikte gömülmek isteyenler hayvan mezarlıklarına başvurmak zorunda kalıyordu. Örneğin, 19. yüzyıldan kalma Hartsdale Hayvan mezarlığına her yıl ortalama altı insan evcil hayvanları ile birlikte gömülüyordu.

New York’ta yakın zamanda, şehri daha fazla “hayvan dostu” yapacak adımlar atılmıştı. Geçen sene çıkan bir yasaya göre, köpekler sahipleri ile beraber restoranların dışarıdaki masalarına oturma hakkı kazanmıştı.

06deadpets5-blog427

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

California ‘petshop’larda satılan hayvanlara kurtarılmış olma şartı getiriyor

New York Times’ın haberine göre, ticari amaçlı hayvan üreticisi ve aracılarına bir darbe olarak, California’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir