Cuma , Nisan 19 2024

Montréal’de Pitbull ve melezi tüm köpeklere yasak getirildi

Quebec eyâletinin en büyük, Kanada’nın ise ikinci büyük kenti olan Montreal, tartışma yaratan bir karar alarak şehirde yaşayan pitbull ırkı köpeklere karşı yasak getiren bir yasayı onayladı. Geçtiğimzi aylarda bir kadının, pitbull olduğu iddia edilen bir köpek tarafından öldürülmesi sonucu, meclis böyle bir karar almak için adımlar atmaya başlamıştı.

Protesters take part in a march against a ban against pit bulls and other similar breeds, in Montreal, Saturday, July 16, 2016. THE CANADIAN PRESS/Peter McCabe
 16 Temmuz 2016 tarihinde Montreal’deki Pitbull ve melezlerine karşı planlanan uygulamalara karşı yapılan protesto yürüyüşünden bir görüntü. Kaynak: THE CANADIAN PRESS/Peter McCabe

Pitbull cinsi ve melezi tüm köpekleri ilgilendiren bu düzenleme, yapılan bütün kampanyalara rağmen 37’ye 23 oyla 27 Eylül 2016 Salı günü yasalaştı. Yeni kurallara göre, şu an evlerinde yaşayan köpeklerin güven içinde hayatlarını sürdürebilmesi için sahiplerinin uyması gereken bir düzine yeni kural getirildi.

Ekim ayı ile itibarı ile uygulanmaya başlayacak yasaya göre, American Pitbull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier ve bunların melezi olan tüm köpekleri sahiplenmek bundan sonra mümkün olmayacak.

Yasanın en korkunç kısmı ise, şu an barınaklarda olan Pitbull ve melezi bütün köpeklerin, başka herhangi bir kritere bakmadan öldürülecek olması.

Kaynak: dogmagazine.net
Kaynak: dogmagazine.net

Pitbull ve melezleri köpek ailelerinin ise Mart ayına kadar, 150 dolar ödeyerek özel bir izin alması ve sabıka kayıtları olmadıklarını kanıtlaması gerekiyor. Bunları sağladıktan sonra, köpeklerin kısırlaştırılması, mikroçiplenmesi, aşılarının tamamlanması ve her zaman ağızlık ve kısa bir tasma ile sokakta dolaştırılması şart koşuluyor.

Amerikan Barosu ve Amerikan Veterinerler Derneği köpek cinsleri üzerinden uygulanan yasaklara karşı çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda bir kadının ölümüne sebep olan köpeğin pitbull olup olmadığı ise hâlâ bilinmiyor. Kayıtlara göre Boxer ırkı olan köpeğin, DNA sonuçları henüz yetkililerin eline geçmiş değil.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir