Perşembe , Mart 28 2024

Köpek bakımında hayat kurtaran 5 altın kural

Köpek bakımı için bilmeniz gereken hayat kurtaran 5 altın kural!

KİLO KONTROLÜ

Köpeğinizin şişmanlamasına asla göz yummayın. Araştırmalar gösteriyor ki, yaşlanmayla ortaya çıkabilecek hastalıklar, kilo artışıyla beraber genç yaştaki köpeklerde de görülebiliyor. Aşırı kilo, birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi, tedaviyi de zorlaştırıyor. Siz de kendinize ve beraber yaşadığınız köpeğe bir iyilik yapın: Bol bol yürüyüşe çıkın.

araba-kopek
Foto: naturallyhappydogs.com

SEYAHAT GÜVENLİĞİ

Araba, otobüs, bisiklet… Siz siz olun, gerekli güvenlik önlemlerini almadan yola çıkmayın. Yapacağınız ani bir fren, köpeğin sakatlanmasına hatta ölümüne yol açabilir.

İlgili yazı: Araçta köpek güvenliği 

Image result
Foto: dogtime.com

KAYIŞ VE TASMA KULLANIMI

Kamuya açık alanlarda köpekleri serbest bırakmayın. Kontrolsüzlük çoğu zaman istenmeyen olay ve kazalara sebebiyet verebilir. “Gel” komutunu iyi öğrettiğinizden emin olun ve köpeklerin sorumluluğunu alın. Eğer tasmayla yürüme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bir eğitmen yardımı alabilirsiniz.

İlgili yazı: Temel eğitim taktikleri

Image result
Foto: thriving.childrenshospital.org

ÇOCUKLARLA KONTROLLÜ ETKİLEŞİM

Hiçbir köpeği çocuklarla yalnız bırakmayın. Çocuklar köpekleri korkutabilir ve istemedikleri şeyler yapmaya zorlayabilirler ve köpekler strese girdiklerinde kendilerini savunmaya çalışabilirler. Bu güvenliği sağlamak tamamen ebeveyn ve köpek sorumluluğu taşıyan kişilerin görevidir. Yaralanmaları engellemek için köpekleri de çocukları da iyi eğitmek ve sosyalleştirmek gerekir. Ve sürekli gözetim şarttır.

İlgili yazı: Çocuklar ve köpekler konusunda dikkat etmeniz gerekenler

İLAÇLARA DİKKAT!

Veterinerinize danışmadan asla insan ilaçlarını köpeklere vermeyin. Sizin için en basit ve olağan kullanılan ilaç bile onların ölümüne sebep olabilir. Teşhis ve tedavi işini veterinerinize bırakın ve onay almadan hiçbir bitki, ilaç, tedavi yöntemine başvurmayın. Zehirli olabilecek bitkileri de yaşam ortamınızdan çıkarın.

İlgili yazı: Köpekler için zehirli bitkiler

KİMLİKLENDİRME (KARNE, KÜNYE VE MİKROÇİP)

Yasal bir zorunluluk olmanın yanısıra köpeklerin aşı takibi için sağlık karneleri ve çalınma/kaybolma gibi durumlarda nereyle iletişime geçileceğini belirlemek için de mikroçipleri olmak durumundadır. Çiplerin daima doğru bilgiler ile güncellendiğinden emin olmasınız. Boyun tasmasında da her zaman iletişim bilgilerinizi içeren bir künye bulundurmak güvenlidir.

İlgili yazı: Köpeğinize taktırdığınız mikroçipin etkin kullanımı için bilmeniz gerekenler

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir