Cuma , Nisan 19 2024

Balzac Davası’nın ilk duruşması yarın!

Köpeğini tasmasız gezdiren bir insan yüzünden, köpeğin saldırması sonucu hayatını kaybeden Balzac için “Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçundan açılan Balzac Davası ilk duruşması yarın Kartal Anadolu Adliye Sarayı’nda görülecek.

Balzac Davası ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

“Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçu:
TCK 177 – Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, 6 aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Fiil somut tehlike suçu niteliğindedir.

Türkiye’de hayvanın hayvana zarar vermesi ile ilgili örnek bir karar henüz yok. Balzac Davası’nın bu konuda bir örnek teşkil etmesini hedefliyoruz.

Bu maddeden açılan daha önceki davalar, insana zarar gelmesi üzerine yoğunlaşmıştır. Balzac Davası, hayvana zarar gelmesiyle ilgili atılacak adımların ilki olacaktır.

Birçok ülkede hayvanlar eşya ile insan arasında manevi bir varlık olarak tanımlanmıştır ve kendilerine özel yasaları vardır. Balzac Davası’nın ülkemizde de gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına vesile olacağına inanıyoruz.

Destek olmak isteyen herkesi yanımızda görmek isteriz!

Tarih: 4 Şubat 2016 Perşembe
Saat: 09:35
Yer: Kartal Anadolu Adliye Sarayı, İstanbul / Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir