Çarşamba , Nisan 17 2024

Kış Aylarında Köpek Bakımı Önerileri

Kış aylarında köpek bakımı çok kolay olmayabiliyor. Son zamanlarda terkedilen köpek sayılarında ciddi bir artış gözlemlenmekte. Bunun sebeplerinden biri belki de kış aylarında, yağışlı havalarda köpek bakımının kuru ve güzel havalara göre daha zor olması olabilir. Bunların hiçbiri terketme bahanesi asla olamaz. Önerilerimize göz atın.

Köpek Bakımı ve Hava Şartları

– Çoğu köpek çamurdan, yağmurdan ve kardan hoşlanır. İçinde yuvarlanmak, suları sıçratarak koşmak onlar için büyük keyiftir ve bu doğaldır.

Tüyleri, patileri kirlenen bir köpeği günde 2-3 kere temizlemek kimilerine zor gelebilir. Koltuklarda, kıyafetlerde ve yatak örtüsünde çamurdan pati izleri görmek birçok kişinin sabrını zorlar.

Çözüm: TERKETMEK DEĞİL. Bu durumdan ciddi rahatsızlık duyuyorsanız, günlük yürüyüşlerinizi sokak aralarında yapmaya çalışın. Her ihtimale karşı köpeğinize yağmurluk ve gerekiyorsa köpek ayakkabısı-galoşu-botu giydirin. Bunlar sizi eve dönüşteki temizlik derdinden büyük ölçüde kurtaracaktır.

– Bahar ve yaz aylarında çimlerde koşup, saatlerce birlikte zaman geçirdiniz.

Parklara gittiniz, çok eğlendiniz. Ama şimdi hava buz gibi ve ıslak, canınız dışarı çıkmak istemiyor. Ama köpeğiniz, ihtiyaçları için dışarı çıkmak zorunda.

İlgili yazı: “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.”

Çözüm: TERKETMEK DEĞİL. Kış aylarında alınan kilolardan, girilen bunalımlardan kurtulmanız için harika bir fırsat var elinizde. Kat kat giyinin ve dışarı çıkın. Nefes alın.

Köpeğinizin bulunduğu andan nasıl keyif aldığını görün ve kendinize de uygulamaya çalışın. Ya da yürüyüş yapmayı seven bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Maddi durumunuz elverişliyse güvenilir bir köpek gezdiriciyle anlaşın.

– Köpeğiniz dışarda eskisi kadar vakit geçiremediği için ev içinde yaramazlık yapmaya başladı değil mi? Günlük egzersiz ihtiyacını ev içi basit oyunlarla geçiştiremiyorsunuz ve yorgunsunuz. Bu hepimizin başına geliyor!

Çözüm: TERKETMEK DEĞİL. Eve arkadaşlarınızı, mümkünse köpeği olan arkadaşlarınızı davet edin – ve orta sehpayı oradan kaldırın!

Köpeğiniz enerjisinin çoğunu OYUNLA atacaktır. Böyle bir arkadaşınız yoksa, köpeğinize zevkle kemirebileceği yeni oyuncaklar alın. Zekâ geliştiren oyuncaklar onu zihnen de yoracak, keyifli vakit geçirtecektir.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir