Cuma , Mart 29 2024

“Köpeğim Biftek’i Veteriner Hatası Öldürdü”

Zonguldak’ta, ‘Can yoldaşım, dostum’ dediği, ‘Biftek’ adlı köpeğini kısırlaştırma operasyonunda veteriner hatası sonucunda kaybeden Kürşad Yıldırmak, ihmali olduğunu ileri sürdüğü iki veteriner aleyhine veteriner hatası için 5 bin 500 TL’lik tazminat davası açtı.

Yıldırmak, dava dilekçesinde köpeğini kısırlaştırmak için yakınlarının da tavsiyesiyle Zonguldak Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Önder Alkan ve veteriner hekim Suat Olucak’a başvurduğunu belirtti.

Testler yapılmadı

Köpeğinin kilosuna bakılmadan ve test yapılmadan anestezi uygulandığını iddia eden Yıldırmak, köpeğinin kısırlaştırma operasyonu sırasında davalıların kusuru sonucu öldüğünü iddia ederek 5 bin 500 lira tazminat talep etti.

İlgili yazı: Çoğunlukla yalnız hisseden bir adamın ömrünü 6 aylığına güzelleştiren bir kızdı o – Biftek’e veda

Elde edilecek para barınaklara gidecek

Veterinerlere veteriner hatası sonucu mesleki bir ceza ya da yaptırım olmadığı için tazminat davası açmak zorunda kaldığını belirten Yıldırmak, asıl amacının para olmadığını, başkalarına zarar gelmesin istediği için bu yola başvurduğunu açıkladı.

Dava kazanılırsa da elde edilen parayla hayvan barınaklarına mama alacağını belirtti.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir