Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the broken-link-checker domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/patipedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Sağır Köpek Bakımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler • Patipedia
Site icon Patipedia

Sağır Köpek Bakımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her köpeğin bakımı hayatınızda sorumluluk demektir ve bununla ilgili bilmeniz ve öğrenmeniz gereken şeyler vardır. Ancak sağır bir köpeğiniz varsa, bu bilmeniz ve dikkat etmeniz gerekenler hayati önem taşır. Sağır köpek bakımı ve dikkat edilmesi gerekenleri yazdık.

Onun güvenliğini sağlamak sizin görevinizdir ve sağır bir köpekle sürekli iletişim halinde olmanız ve onu yönlendirmeniz gerekir.

  1. Mikroçip taktırın!

Aslında her köpeğe çip takılması gerekir, hatta zorunludur; fakat köpeğinizin duyma engeli varsa bu çok daha önemlidir. Eğer mikroçipe köpeğin sağlık durumu ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi yükleme şansınız yoksa, ismini “Ares duymuyor” ya da “Hera sağır” olarak kaydetmeyi düşünebilirsiniz.

  1. Künyeler

Aynı çipte olduğu gibi, isim ve telefon numarası bulunan künyelere de bu bilgiyi eklemeniz doğru olacaktır.

  1. Tasma ve kayış

Yine her köpek için yapılması gereken ve sağır köpekler için hayati önem taşıyan bir konu: Dışarda köpeğinizi mutlaka tasmalı gezdirin. Göğüs tasmasıyla gezdiriyor da olsanız, boynunda mutlaka bilgilerinizin yer aldığı bir künyenin bulunduğu tasma olmalı. Böylece köpeğiniz kaybolursa, bulan kişilerin onu idare etmesi ve anlaması daha kolay olacaktır.

Walk of Fame el yapımı tasmalar için tıklayın!

  1. El hareketleriyle komut öğretin

Köpeğinize ve yakınınızdaki insanlara onunla iletişim kurabilmek için el hareketleriyle komut öğretin. Takip et, hayır, otur, bekle, bırak en önemli komutlardır. Veterinerinizin de bunları bilmesi iyi olabilir. Bu komutlar köpeğinizi tehlikeden korumak için gereklidir.

  1. GPS cihazları

Köpeğiniz tasmasına takabileceğiniz ve bu şekilde yerini harita üzerinden takip edebileceğiniz sistemler bulunuyor. Bunlardan birini edinmeniz yararınıza olacaktır.

  1. Eğitim! Eğitim! Eğitim!

İstikrarlı ve pozitif eğitim, hem köpeğinizin hem de sizin hayatınızı daha kolay ve keyifli bir hale getirir. Beklenmedik bir durumda köpeğinizin sizinle göz temasına geçip komut beklemesi için bu tarz bir eğitimi benimsemelisiniz. Aksi takdirde köpeğiniz sizden kaçar ve tehlikeli durumlarda sizi dinlemez.

  1. Kapınızı kilitli tutun

Evde ya da yabancı bir yerdeyken kapınızı kilitli tutmanız meraklı bir sağır köpek için kaçma riskini düşürmek demektir.

Birçok köpek kapı açabilir, ve sizin haberiniz yokken o dışarılarda geziyor olsun istemezsiniz.

  1. İletişim kurun ve çevrenize bakın

Duyma engelli köpeğinizle dışardayken, etrafınızda olan bitene hakim olmak çok önemlidir.

Park yerinden geri geri çıkan ya da yokuş aşağı hızla gelen bir araba, köpeğinize arkadan yaklaşan bir çocuk…

Bunları ondan önce siz farketmelisiniz ki, sağır köpeğinizin duruma uygun uygun tepkiyi vermesini sağlayabilesiniz.

Kaynak: Dog & His Boy
Yazar: Bernard Lima-Chavez

Exit mobile version