Salı , Mart 26 2024

Bursa’da hapis hayatı yaşayan köpek kurtarılmayı bekliyor

Bursa’da dört katlı eski bir binanın terasında hapis hayatı yaşayan ve sürekli doğurtulup yavruları satılan köpek, hayvanseverleri hareketi geçirdi.

Kayıt dışı köpek çiftlikleri ile sıkça hayvan hakkı ihlallerine adı karışan Bursa’dan yine bir hayvan istismarı haberi geldi. Bir binanın terasında tek başına yaşamak zorunda bırakılan köpeğin sürekli doğurtulduğu ve yavrularının satıldığı iddia ediliyor.

Asla evin içine alınmayan ve dışarı, gezdirilmeye çıkarılmayan köpeğin hava şartlarının aşırı yüksek olduğu şu günlerde halen orada tutulduğu, defalarca belediyeye şikayette bulunulmasına rağmen herhangi bir yasal işlem yapılmadığı söyleniyor.

Sahipli hayvana kötü muamele konusunda (balkonda tutma, kısa zincirle bağlama, dövme, aç bırakma, kapalı yerlere hapsetme) ne yapmalıyız?

Bir hayvanseverin çektiği fotoğraflarda köpeğin kendi dışkısının bulunduğu bir alanda tutulduğu ve çevresinde kurumuş ekmek kalıntıları olduğu gözleniyor. İlgi, sevgi ve düzenli bakımdan mahrum bırakılan bu köpek için yetkililerden yardım bekleniyor.

İlgili yönetmeliğin 5.Madde “h” bendi hayvan sahibinin kendi hayvanına kötü muamelesinde Orman Su İşleri Müdürlüğünce yapılacaklar yazılıdır:

“h) Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla, ya da sahiplenilmesini sağlamakla yükümlüdür.”

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir