Salı , Nisan 16 2024

Köpek Sahiplerinin Çantasında Bulunması Gerekenler

Köpek sahibi olmak, birçok yönden çocuk sahibi olmaya benzer. Onunla bir yere giderken yanınızda bulundurmanız gereken birçok şey olabilir. Bu yazımızda evden her çıkışınızda yanınızda olması gerekenleri paylaşıyoruz.

Kaka torbaları

walkwagSorumluluk sahibi her köpek sahibi yanında mutlaka köpeğinin arkasından dışkısını temizlemek için kaka torbasını unutmamalıdır.

Herkesin hijyeni için (unutmayın bazı köpekler kaka yer!) köpeklerin kakaları toplanmalı, ağzı bağlanıp çöp kutusuna atılmalıdır.

Bunun için alışveriş ya da buzdolabı torbalarından faydalanabiliriz. Ama işimi sağlama alayım, delik olmasın diyorsanız bunun için özel torba rulolarından da alabilirsiniz.

Veya Kadıköy gibi belediyeceliğin bazen de olsa güzel işler yaptığı yerlerde yaşıyorsanız, bu torbalar mahalle muhtarlıklarından alınabiliyor.

Sizin belediyenizde varsa böyle bir uygulama lütfen yorumlarınızda belirtin!

Islak Mendil

cleanexBazen kazalar olabilir ve bir yerlere istemediğiniz şeyler bulaşabilir.

Suyun olmadığı böyle anlarda bizim en büyük kurtarıcımız ıslak mendil olacaktır.

Köpekler bir bakıma çocuk gibidir, kolay kirlenirler.

Başka bir köpeğin salyası ya da çamur üzerine bulaşabilir. Böyle durumlarlarda ıslak mendil dostumuzdur.

El Dezenfektanı

handÖzellikle suya ve sabuna ulaşamayacağımız uzun gezilerde yanımızda el dezenfektanı taşırsak, ıslak mendil sonrası bu işlemi yaparak bakterilerden kendimizi koruyabiliriz.

Ödül Maması

treatKöpeğinizi istediğimiz gibi davrandığında ödüllendirmek için yanımızda ödül maması taşımak her zaman iyi bir fikirdir.

Eğer köpeğiniz “gel” komutunda çok başarılı değilse veya başka bir köpeğin yanından geçerken havlıyorsa bu davranışların doğrusunu sokakta öğretmemiz gerekir, bu durumlar için yanımızda köpeğimizi motive edicek ödüller taşıyabiliriz.

Yedek tasma

leashYanımızda fazladan tasma taşımak da her zaman iyi bir fikirdir.

Elimizdeki tasmanın başına bir şey gelebilir (özellikle otomatik taşmaların bozulma ihtimali her an var) veya ailesini bulmakta yardımımıza ihtiyacı olacak sahipsiz bir köpek ile karşılaşabiliriz.

Hazırlıklı olursak, böyle durumlarda çaresiz kalmayız.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Görev başındaki köpeklere dikkat: Rehber köpekler ve görev köpeklerine yaklaşım

Hayatımızda ev ve aile köpeklerinin önemi çok büyük ve onlar hakkında birçok şeyi bildiğimizi var …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir