Salı , Mart 26 2024

Köpeğimin Patileri Cips Kokuyor

Yoksa siz hala köpeğinizin ayaklarını koklamadınız mı?! Çabuk, gidin ve köpeğinizin patilerini koklayın. Mısır cipsi kokuyor, değil mi? (Lays, Doritos ya da tuzlu ve mısırlı başka bir abur cubur gibi?)

cips

Yavru köpek ağız kokusu gibi, köpeğimizin doğal olarak ürettiği bir diğer koku da ayaklarının kokusu.

Her ne kadar köpeğimizin ayaklarının çok lezzetli koktuğunu düşünsek de, bunun sebebini öğrendiğimizde bir daha burnumuzu ayaklarına o kadar da yaklaştırmayabiliriz.

pati

En temiz köpeklerin derilerinde bile yaşayan trilyonlarca bakteri var.

Çim, çamur ve pisliğin içinde fink atan o ayaklar, sürekli yalanıp nemlendiği için parmak arasındaki tüyler ve deri bakterilerin ve mayanın çokça ürediği bir yer haline geliyor.

patiiii

Endişelenilecek bir durum kesinlikle değil.

Tabii anormal düzeyde kötü bir koku gelmiyorsa, köpeğinizin tuzlu mısır cipsi gibi kokması son derece normal.

Mental-Floss dergisine göre, bu kokuyu üreten ya bacterium proteus ya da bacterium pseudomonas adlı bakteriler ve tamamen köpeğimizden gelen doğal bir koku.

Tadını çıkarın! ☺

warningPatipedia notu: Bakteriler sizi korkutmasın, bu durum köpeklere özel değil. Sağlıklı bir insanın üstderisinde yaklaşık 1.000 değişik türde bakteri yaşıyor. Araştırmacılar insan derisinde 100 milyar civarında bakteri yaşadığını belirtiyorlar.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir