Salı , Mart 26 2024

Gözlerimi Kapatsam Bu Gerçek Değişir Mi?

Fotoğraf: savethedogs.eu
Fotoğraf: savethedogs.eu

Bazı barınaklarda hala kedi ve köpekleri öldürmek için gaz odaları kullanılıyor, gözlerimi kapatsam bu gerçek değişir mi?

Bazı barınaklarda hala kedi ve köpekleri öldürmek için kalplerine iğne yapılıyor, gözlerimi kapatsam bu gerçek değişir mi?

Sahipleri köpeklerini bir yere bağlayıp, yemeğini suyunu vermeyi unutuyor. Çoğu acı çekiyor, çoğu unutuluyor; gözlerimi kapatsam bu gerçek değişir mi?

Kalabalık barınaklarda yer kalmayınca kediler ve köpekler uyutuluyor ya da yokluğa bırakılıyor, gözlerimi kapatsam bu gerçek değişir mi?

Cevap tabii ki hayır, fakat çoğu insan kedi ve köpeklerimizin yaşadığı bu dehşeti görmek istemiyor, görmezden geliyor.

P1160599
© Patipedia

Birçok hayvan sahibi kendi mutlu dünyasında, mutlu kedi-köpekleriyle yaşıyor. Kendilerini kapattıkları bu dünyada, çevrelerindeki şanssız hayvanları unutma gafletine düşüyor.

Çocuklara yapılan şiddete karşı gözlerimizi kapatmamız, bu şiddetin olmadığı anlamına gelmiyor. Eğer evsizleri ya da açları görmemeyi seçersek, hiçbir zaman yaşamsal ihtiyaçları karşılanamıyor.

Bir şekilde bu haksızlıklara müdahil olmanız konusunda yardımınız gerekiyor. Bunu yapmak için çeşitli yollar elbette var.

Hayvan hakları ve barınaklarla ilgili imza kampanyalarına aktif olarak katılabilirsiniz.

Barınaklarda uygulanan insanlık dışı uygulamalara karşı sessiz kalmayabilirsiniz.

Kendinize en yakın hayvan barınağına giderek ordaki durumu fotoğraflarla yetkili kişilere özellikle de gönüllülere ve sosyal toplum kuruluşlarına iletebilirsiniz.

Evsiz bir hayvana geçici yuva olabilirsiniz. Lütfen bunun sizin için çok üzücü olacağını söylemeyin. Evsiz bir kedinin/köpeğin barınakta ölmesini mi tercih edersiniz, onu yuvalandırıp mutlu bir hayat sağlamayı mı?

sad-dog01-

Petshopları, üretim çiftliklerini ve bunları bireysel olarak yapanları engelleyin. Çiftleştirmeye ve merdivenaltı üretime karşı olun.

Kendi himayenizdeki hayvanları mutlaka kısırlaştırın. Her gün ölüme terkedilen bu hayvan zincirinin bir parçası olmayın.

Güvenilirliğinden emin olduğunuz ve harcamalarını takip edebildiğiniz kişi ve kurumlara bağış yapın. Size en yakın hayvan barınağını öğrenmek için bağlı olduğunuz belediyeyi arayabilirsiniz.

Çevrenizde gördüğünüz kötü bakılan ya da eziyet edilen hayvanları mutlaka ihbar edin. Bahçede bakılan köpeklerin önünde mama-su olmuyorsa ihbar edin. Belediye ya da gönüllülerle iletişime geçebilirsiniz.

Gözlerinizi kapatmayın, görmezden gelmeyin – bu şekilde sorunlar çözülmez.

pixgood.com
pixgood.com

Hayvan kurtarma kuruluşlarına, toplumda güven kazanmış kişilere yardım edin. O hayvanların yardım edecek başka kimseleri yok, unutmayın.

Bağışlayabileceğiniz eşyalar, sağlayabileceğiniz veteriner ya da evcil hayvan transfer imkânları için gönüllülerle irtibata geçin.

Bir kere denediğinizde, fark yaratmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Hayvanlara yapılan zulme şahit olmak kolay bir şey değil, ancak görmezden gelmek var olan gerçeği değiştirmiyor.

Lütfen elinizden geldiğince kendinize düşeni yapın, sessiz dostlarımızın sesi olun.

Lütfen görmezden gelmeyin.

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Görev başındaki köpeklere dikkat: Rehber köpekler ve görev köpeklerine yaklaşım

Hayatımızda ev ve aile köpeklerinin önemi çok büyük ve onlar hakkında birçok şeyi bildiğimizi var …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir