Çarşamba , Nisan 17 2024

Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı’na Hayvan Özgürlüğü Savunucularından Tepki

İstanbul’da 3-5 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan köpek nüfusu yönetimi konferansına hayvan özgürlüğü savunucularından tepki geldi.

Hayvan Özgürlüğü Savunucuları, “İstanbul Kısırkaya’da inşaatı tamamlanan, Pendik’te yapımına yakında başlanacak olan büyük toplama kampları, bize gösteriyor ki 2012’de 5199 sayılı ‘Hayvan Koruma Kanunu’ yasa tasarısıyla gündeme gelen sokak hayvanlarının sokaklardan toplanma süreci başlanmıştır” dedi.

Hayvan Özgürlüğü Savunucuları, “Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, İstanbul, Kocaeli ve Trabzon’un bu hayvan yok etme politikaları için “pilot şehirler” olacağına dair sözleri  ve şimdi Grand Cevahir Hotel’de yapılacak Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi (ICAM) “Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı”, sokak hayvanlarına yönelik tecrit ve katliam politikalarının birer göstergesi ve aracıdır”  açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamaların devamı şöyle:

2

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir