Salı , Nisan 16 2024

Kısırkaya Hayvan Barınağına Karşı Eylem

Bir önceki 31 Ocak’ta düzenlenmiş ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve modacı Barbaros Şansal gibi isimlerin de destek vermiş olduğu Kısırkaya Hayvan Barınağı inşasına karşı olan eylemin bir yenisi 28 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kısirkaya’da inşa ettiği “Kısirkaya Geçici Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı” sivil toplum kuruluşları ve hayvan severler bir tecrit merkezi inşa edildiği endişesini duyuyorlar. Ayrıca da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ne aykırı olması sebebiyle itiraz ediyorlar.

Tesisin inşa edildiği 72 hektarlık arazi yönetmeliğin buyurduğunun aksine yol imkanının olmadığı, ulaşımın çok zor olduğu, denize yakın ve rüzgar, sel ve kötü hava koşullarından kolayca ekilenebileceği bir yer olan Kısırkaya’nın seçilmiş olmasının altında yatan asıl sebebin rant olduğu iddia ediliyor.

Ulaşımın güç olduğu bu bölgede özellikle de bu kadar büyük bir kapasiteli merkezin (1650 kafes ve 500 metrekare büyüklüğünde 200 bahçeli yaşam ünitesi) kurulması denetimsizliğin ve dolayısıyla usulsüzlüklerin ve ihlallerin kaçınılmaz olacağı endişesini doğuruyor.

B-j1HNVCYAAL-sg-2

Çeşitli sivil toplum örgütlerin çağrısı üzerine bu Cumartesi gerçekleştirilecek olan eylemin detayları aşağıdadır:
Tarih: 28 Şubat 2015 Cumartesi

Buluşma Yeri: Saat 13:00 – Vezneciler Metro İstasyonu Onu

BAĞIMSIZ HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ facebook.com/HayvanOzgurlugu
DÖRT AYAKLI ŞEHİR dortayaklisehir.com
SARIYER KENT DAYANIŞMASI facebook.com/SariyerDayanismasi
KISIRKAYALILAR DERNEĞİ
KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI kuzeyormanlari.org
YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK DERNEĞİ yeryuzuneozgurluk.blogspot.com

Bunlara da göz atabilirsiniz

Etkinlik: Can Dostları İçin Elele | 1 ve 8 Ekim Pazar

Hayvanları Koruma Günü kapsamında “Can Dostları İçin Elele” etkinlikleri İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek. İstanbul’da Beşiktaş …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir